| 
Tarator / Albán joghurtos uborkasaláta pogácsával (Delhusa Gjon, Vacsoracsata)
 Hozzávalók: Saláta:   4 db kígyóuborka, 5 gerezd fokhagyma, 2 doboz tejföl, 2 doboz   joghurt, őrölt bors, só, olaj, pirospaprika. Pogácsa:   3/4 kg  liszt, 1 kanál só, 1 csomag sütőpor, 1/2 bögre olaj, 2  db tojás 
 Elkészítési mód:
 
 Saláta:
 Hámozzuk  meg és reszeljük le a kígyóuborkát. Ezután tisztítsuk meg a  fokhagymát  és adjuk hozzá a lereszelt uborkát. Jól dolgozzuk össze,  majd öntsük  hozzá a tejfölt és a joghurtot. Ízlés szerint sózzuk meg és  öntsünk a  tetejére egy kevés olajat, majd végezetül szórjuk meg  pirospaprikával.  (Ehhez együk a pogácsát.)
 Pogácsa:
 Egy nagy tálba  öntsünk lisztet, sót és sütőport. Ezt keverjük össze  és a közepébe  készítsünk egy lyukat, amibe öntsük bele az olajat, az  egy egész tojást  és az egy darab tojás sárgáját. A megmaradt tojás  fehérjét tegyük egy  bögrébe és rakjuk be a hűtőbe. Gyúrjuk össze és  lassan öntsük hozzá a  fél liter szénsavas ásványvizet, majd gyúrjuk  tovább. A gyúródeszkát  hintsük meg liszttel és gyúrjuk tovább a tésztát. Egy  kör alakú tepsit  kenjünk ki margarinnal és tegyük bele a tésztát.  Szúrjunk rá lyukat egy  villával. Ezután 200 fokon süssük egy óráig. Ha  kész, vegyük ki és  kenjük meg a tetejét a maradék tojásfehérjével. 
 , 
	            |