| 
Csokoládékrémes fatörzs Hozzávalók a piskótához: 8  tojássárgája, 15 dkg cukor, citrom reszelt héja, 4 tojásfehérje, 8 dkg  liszt, 2 dkg étkezési keményítő; a krémhez: 3 dl tejszín, 1,5 dl rum, 30  dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj  Elkészítése:   A tojássárgákat habosra keverjük 1 evőkanál cukorral  és a citromhéjjal.   A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük  és beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Rászórjuk a lisztet, és azt is  beleforgatjuk. A masszát egy 30x40 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe  simítjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben a középső sínen 8-10 percig  sütjük.   Porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk  róla a papírt, és a konyharuha segítségével azonnal-forrón, szorosan  feltekerjük. Betakarjuk egy másik, benedvesített konyharuhával és  hagyjuk kihűlni.   A krémhez a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről,  hozzáadjuk a rumot és a darabokra tördelt csokoládét. Amint a csoki  elolvad, a krémet addig verjük, amíg a térfogata a duplájára nő. Egy  órára hűtőbe tesszük, aztán a puha vajat hozzáadva, újra felverjük.   A kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük a krém  harmadával. Feltekerjük, bevonjuk a maradék krémmel és villával  megcifrázzuk. 1-2 szeletet levágunk belőle, és a fatörzshöz támasztjuk.   Ízlés szerint díszítjük. 
	            |