| 
Balatoni gyümölcsleves
 Hozzávalók 4 személyre: 2  db alma, 2 db körte, 10 dkg meggy, 10 dkg cseresznye, 2 dl tejszín, 1 db  tojássárgája, 1-2 ek. liszt, ízlés szerint kristálycukor, ízlés szerint  citromlé, fél reszelt citromhéj, 1 tk. fahéj, ízlés szerint szegfűbors,  8-10 db szegfűszeg, 1 dl jaffa szörp
 Elkészítése:
 A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.
 Forrásban levő 1 liter vízbe 20-25 kávéskanál kristálycukrot teszünk,  beleteszünk pár fahéjdarabot, 5-6 szegfűszeget, 5-6 szegfűborsot, a  jaffa szörpöt és egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő  vízbe először az almát tesszük bele, majd kb. 3-4 perc főlés után a  körtét 1-2 percre, végül a cseresznyét és a meggyet. Egy-két perc főzés  után félretesszük. A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután  a lehűlt levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerünk, közben  folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. Langyosan vagy lehűtve  tálaljuk. 
 |