| | OSZTRÁK : Tiroli rétes mazsolás borsodóval | 
 
 Tiroli rétes mazsolás borsodóval Hozzávalók: 1 cs. leveles  vajastészta, 60 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg dió, 5 dkg  mazsola, 1/2 cs. hidegen kötő vaníliás pudingpor, őrölt fahéj, 1 db  tojás; a borsodóhoz: 5 dkg cukor, 1 dl bor, 1/2 cs. hidegen kötő  vaníliás pudingpor, 3 dkg mazsola 
 Elkészítése:
 
 Először  a tölteléket készítsük el! A tisztított almát vékonyra szeleteljük.  Cukorral, durvára vágott dióval, áztatott mazsolával, őrölt fahéjjal és a  hidegen kötő pudingporral összekeverjük. Így kicsi a veszteség,  tartalmasabb lesz a rétes.
 
 A kész réteslapot kiterítjük,  hosszában félbevágjuk, 2-2 cm-t levágunk a széleiből, majd a  réteslapokat betöltjük. Felvert egész tojással megkenjük, s a  tésztacsíkokkal megdíszítjük. 180-200 ºC-os sütőben szép pirosra sütjük.
 
 Hidegen  kötő pudingporból fehérborral borsodót készítünk. A tiroli rétest a  mazsolás borsodóval tálaljuk.
 (Laci  bácsi receptje) |