| 
Mézes-mákos guba vörös áfonya lekvárral (Kammerer Zoltán, Vacsoracsata) Hozzávalók: 8 kifli, 6  dl  tej, 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg mák, 3  szegfűszeg,  1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg porcukor, 3  evőkanál méz,  áfonyalekvár
 Elkészítési mód: A kifliket karikákra  vágjuk. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral  felforraljuk, ráöntjük a  kiflikarikákra, majd a tálat enyhén rázogatva  felitatjuk a tejet. A  darált mákot a finomra összetört szegfűszeggel, a reszelt  citromhéjjal  és a porcukorral elkeverjük. Az így elkészített mákot a  kiflire szórjuk,  összerázzuk, és az egészet tűzálló tálba öntjük.  Mézzel meglocsoljuk,  és forró sütőben kb. 25 percig sütjük. Áfonyalekvárral kínáljuk. 
 |