| 
Parmezános-spenótos fasírtHozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 50 dkg spenót, 1  tojás, frissen reszelt szerecsendió, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési  keményítő, 5 dkg reszelt parmezán sajt, prézli, olaj Elkészítése:   A megmosott krumplit héjában megfőzzük. A szárától  megtisztított spenótot enyhén sós vízben 2 perc alatt előfőzzük,  leszűrjük, összevágjuk. A krumplit meghámozzuk, és a tojással, a  liszttel, a parmezán sajttal, a spenóttal, az étkezési keményítővel  együtt összedolgozzuk, hogy képlékeny masszát kapjunk. Sóval,  szerecsendióval fűszerezzük, és vizes kézzel gombócokat formálunk  belőle. Lobogó, forró vízben 10 perc alatt kifőzzük, kiszedjük és  lecsepegtetjük. Prézliben megforgatjuk és forró olajban aranybarnára  sütjük.  
 |