Spanyol narancskrém Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor, 2,5 dkg zselatinpor, 4 tojás, 0,5 l tej, 1 dl tejszín, 3 narancs, 1 evőkanál citromlé, 0,5 dl sherry, csipetnyi só és őrölt fahéj, 10 dkg apróra vágott dió vagy mandula
Keverd össze a zselatinport, a cukrot, a sót és a fahéjat, add hozzá a tojások sárgáját meg a tejet, és vízgőz fölött kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűlt, tedd hűtőszekrénybe, amíg meg nem szilárdul.
2 narancsot hámozz meg, a gerezdeket vágd félbe, és áztasd a sherryben.
A tojásfehérjékből verj kemény habot, és verd föl a tejszínt is.
A kihűlt krémet keverd össze a sherrys naranccsal, ízesítsd a citromlével, lazán forgasd bele a tojás- majd a tejszínhabot.
Poharakba töltve tedd hűtőszekrénybe, tálaláskor díszítsd narancsszeletekkel, és szórd meg dióval.
|