Csokoládés-túrós sütemény	 Hozzávalók: 30 dkg liszt, 28 dkg margarin, 20 dkg cukor, 6 közepes tojás, kb. 15 dkg mogyorós nugátkrém (pl. Nutella), 1,5 kg félzsíros túró, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 10 dkg ribizli vagy piros áfonya 
  
Elkészítése: 
  
Az omlós tésztához a lisztet 20 deka margarinnal, 10 deka cukorral és 1 tojással összedolgozzuk. Hideg kézzel, gyors mozdulatokkal sima tésztává összegyúrjuk, majd kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. 
  
Forró vízfürdőben megolvasztjuk a nugátkrémet. 
  
A maradék margarint és cukrot krémesre kikeverjük. A maradék 5 tojást szétválasztjuk. A tojássárgákat egyenként a margarinkrémbe dolgozzuk, majd egymás után, apránként hozzáadjuk a túrót, a sót, a citromhéjat, és a pudingport. 
  
A tésztát margarinnal kikent tepsibe kinyújtuk, és villával megszurkáljuk. 
  
A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, majd a habot lazán a túrós masszába forgatjuk. A nugátkrémet a túrós massza egynegyed részébe vegyítjük. 
  
A fehér és a barna masszát váltogatva a tésztalapra kanalazzuk, majd villával márványosra keverjük. Tetején elosztjuk a ribizlit vagy az áfonyát, és előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük. 
  
Tetszés szerint tejszínhabbal fogyaszthatjuk. 
 
 
	
	         
		 
	        
	       
 
		
 |