Tócsni
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg nyers burgonya (tisztán mérve), 2 egész tojás, 2-3 evőkanál finomliszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olaj + 2 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát hámozás után nyersen lereszelem. A tojásokat habosra verem, belekeverem az olajat és a fűszereket. Ezután a megtisztított, zúzott fokhagymát és a nyers burgonyát is hozzáadom. Jól elkeverem, és annyi lisztet teszek hozzá, hogy galuskatészta sűrűségű massza legyen belőle.
Teflonedényben felforrósítom a maradék olajat, és evőkanállal kis halmokat engedek bele. Tetejét lelapítom, és mindkét oldalát szép pirosra megsütöm.
|