| 
Baranyai töltött gombafejekHozzávalók 4 személyre: 1 kg nagy kalapú csiperkegomba, 15 dkg  juhtúró, 5 dkg vaj, kapor, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj
 Elkészítése:
 
 A gombaszárakat levágjuk. (Ebből majd levest vagy pástétomot  készíthetünk, mert a baranyai töltött gombához csak a kalap kell.) Ha  vastag héjú a gomba, megtisztítjuk, ha vékony héjú, csak alaposan  ledörzsöljük.
 
 15 deka juhtúrót villával összetörünk, és öt deka vajjal meg egy nagy  csokor finomra vágott kaporral kikeverjük. (Sózni nem kell, mert a túró sós.) A gombák  kalapjának üregébe töltjük, kettőt-kettőt a krémes felükkel  összeillesztünk, és először lisztbe, majd tojásba végül zsemlemorzsába  forgatva, bő, forró olajba rakjuk, erős lángon szép pirosra sütjük.
 
 Petrezselymes újburgonya a hozzáillő köret.
 
 |