Szőlős tekercs
	Hozzávalók  a piskótához: 4 tojás, 8 dkg liszt, 8 dkg cukor; a töltelékhez: 15-15  dkg piros és fehér mag nélküli szőlő, 25 dkg túró, 5 dkg cukor, 0,5 dl  vörösbor, 1 tasak zselatinpor (10 g), 2 dl tejszín
 
Elkészítése:
 
A 4 tojást szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük 6  deka cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük a maradék 2 deka  cukorral. Óvatosan a habhoz adjuk a sárga krémet és a lisztet. A tésztát  sütőpapírral kibélelt, lisztezett tepsibe simítjuk és középmeleg sütőben  megsütjük.
 
A szőlőket megmossuk és mindkét féléből 10-10 dkg-ot  péppé turmixoljuk, majd átszűrjük, hogy a héjdarabok ne maradjanak  benne.
 
A túrót is turmixgépbe tesszük és krémesre  turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a szőlőlevet, majd az egészet újra  összeturmixoljuk.
 
A zselatinport a vörösborban felolvasztjuk és a szőlős  töltelékhez keverjük, majd hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt (1-2 óra), a piskótalapra egyenletesen  elkenjük, majd feltekerjük.
 
A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a  tekercs tetejét. A maradék szőlőt félbevágjuk és kidíszítjük vele a  sütemény tetejét.