Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Június
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
 

 

Új receptek

Lazac tatár

Hozzávalók: 45 dkg friss lazacfilé, 1 darab édeskömény-gumó, 3 evőkanál olívaolaj, 1 darab zöldcitrom leve, 1 csokor metélőhagyma, 1darab avokádó, só, darált bors, 10 dkg kígyóuborka.
 
A szálkamentes lazachúst és a megmosott édesköménygumót vágjuk apró kockára, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá az olívaolajat, citromlevet, összevágott metélőhagymát, sót és őrölt borsot. Aprítsuk fel a gép segítségével, úgy, hogy a lazac darabos maradjon. A halat és a köménygumót vágódeszkán csapókéssel is felaprítjuk, és ezután keverjük össze a többi hozzávalóval.

Az érett avokádót vágjuk kétfelé, magját vegyük ki, majd hámozzuk meg. Tegyük egy tálkába, ízesítsük pár csepp citromlével, sóval és őrölt borssal. Alaposan törjük össze villával.

A lazac tatárt tegyük egy szép üvegtálba, tetejére simítsuk az avokádókrémet, dekorálhatjuk vékonyra szeletelt uborkával. Pirítósra kenve kiváló csemege.
 

Hagymás pástétom

Mintegy tíz percig forró olajban párold a felszeletelt vöröshagymákat, majd szórd meg teljes kiőrlésű liszttel, és ezt a rántást is párold még két-három percig. Miután kissé megpirult, vedd le a tűzről, és adj hozzá mustárt, citromlevet.

Ezután a közben megfőzött tojásokat villával nyomkodd szét, ízesítsd petrezselyemmel, és joghurttal verd fel. Az elkészült masszát add hozzá a hagymás keverékhez.

Pirítóssal tálald.

 

Cikóriás kecsketúrókrém

Hozzávalók: 20 dkg lágyabb kecsketúró vagy lágy kecskesajt, 1 maréknyi dióbél, 2 darab cikóriasaláta, 1 evőkanál tejföl, só, darált bors, 1 teáskanál tökmagolaj
 
Mossuk meg hideg vízben a cikóriát, majd csepegtessük le jól. Tegyük be egy zacskóba, és néhány órára helyezzük a hűtőszekrénybe, hogy friss és ropogós legyen.
 
Szórjuk egy nagy serpenyőbe a dióbelet, majd kis lángon, állandóan rázogatva pirítsuk meg. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Tegyük a kecsketúrót egy nagy tálba, adjuk hozzá az egyik cikóriát, amit kis darabokra felvágtunk, daráljunk rá borsot, és ízesítsük kevéske sóval. Kanalazzuk hozzá a tejfölt, majd alaposan keverjük össze.

Tálaljuk kis tálkákba, tetejét szórjuk meg bőven pirított dióval, majd csorgassuk meg tökmagolajjal.
 
Melléje leveleire szedett cikóriát, felszeletelt vajretket és csírákat tálaljunk. Friss és ropogós péksüteményre kanalazva fogyasszuk.
 

Virágos kenyér

Hozzávalók: 1 rozsos formakenyér, 10 dkg rokfort sajt, 1 dl tejföl, 5 dkg dió, 15 dkg körözött, 20 dkg natúr sajtkrém, 5 dkg pisztácia, nagy csokornyi vagy egy cserép snidling, rukkola levelek, pitypang és százszorszép virágfejek

Mossuk meg folyóvíz alatt a virágfejeket, a rukkola leveleket, és papírtörlőn csepegtessük le. Válasszunk ki a snidlingből 10-12 szép, hosszú szálat, tegyük félre a kenyér díszítéséhez, a többit vágjuk apróra.

Vágjuk három lapba a rozsos formakenyeret. Vegyük ki a hűtőből a körözöttet is, hogy könnyebben tudjuk kenni. Villával törjük össze, és keverjük simára a rokfortot a tejföllel, a snidlinggel és a durvára vágott dióval.
Az alsó lapra kenjük rá egyenletes vastagságban a körözöttet. Tegyük rá a második lapot, és kenjük meg a snidlinges-diós rokfortkrémmel. Fedjük be a kenyér harmadik lapjával, és körben vonjuk be natúr sajtkrémmel az emeletes kenyeret. Végül csomagoljuk alufóliába, vagy folpackba, és tegyük legalább egy éjszakára (de még jobb, egy egész napra) hűtőbe, hogy a kenyér jól beszívja a krémeket, és az ízek összeérjenek. Másnap csomagoljuk ki, és díszítsük fel a kenyeret virágfejekkel, snidlingszálakkal és durvára vágott pisztáciával. Ugyanúgy szeleteljük, ahogy a sima kenyeret, csak óvatosabban, nehogy kinyomódjon a krém. Böjti ételnek vagy a húsvéti sonka kísérőjének egyaránt finom.

 

Tonhalas bagel

Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz tonhalkonzerv, fél darab citrom, 1 teáskanál magos mustár, negyed fej jégsaláta, 2 evőkanál majonéz, só, darált bors, metélőhagyma, 4 darab bagel.
 
Szűrjük le alaposan a tonhalkonzerv levét, a halat tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a mustárt, a meghámozott és felkockázott citromot, a majonézt. Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, majd keverjük jól össze.

Vágjuk kétfelé a péksüteményt (bagelt), majd grillsütőben a vágásfelületét pirítsuk meg.
 
Tegyünk az alsó felére össze­vágott jégsalátát, tetejére halmozzunk a tonhalsalátából, majd szórjuk meg összeaprított metélőhagymával. Helyezzük rá a bagel tetejét, és máris fogyaszthatjuk.

Keverhetünk a tonhalsalátába összecikkezett, főtt kemény tojást, összevágott zellerszárat, almát, vagy metélt spenótlevelet is. A saláta tetejére tehetünk grillezett paprikát vagy paradicsomot is.
 
 
tonhalsalátás bagel
 

Görög salátás szendvics

Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg paradicsom, 1 darab kígyóuborka (kb. 35 dkg), 2 darab közepes lilahagyma (vöröshagyma is lehet), 1 darab kis fej saláta, 25 dkg Feta sajt vagy juhsajt, 6 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 darab kis citrom leve, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál kakukkfű, 6 darab kimagozott olajbogyó, 6 darab pitakenyér

A zöldségeket megmossuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket 1 centis kockákra vágjuk. Az uborkát ­ miután két végét lecsaptuk ­ a paradicsomhoz hasonlóan fölaprítjuk. A megtisztított hagymát meg a lecsöpögtetett sajtot ugyancsak 1 centis kockákra vágjuk.

Az így előkészített hozzávalókat tálba rakjuk, a extra szűz olívaolajjal meg a citrom kifacsart levével meglocsoljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, végül a fölszeletelt olajbogyót beleforgatjuk.

A salátaleveleket jól leszárogatjuk, majd a pitakenyereket 2-2 levéllel belülről kibéleljük. Erre nem csak az íze miatt van szükség, hanem szigetelésképpen is, hogy a beletöltött saláta ne áztassa el a pitakenyeret. Ha nagyobb gyermeknek csomagoljuk, külön csomagoljuk be a pitakenyeret és a salátát, no meg egy kanalat, amivel az éhes nebuló elkészítheti szendvicsét.

 

Húsos melegszendvics

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag kenyér, 40 dkg párizsi egyben, 1 db tojás, 3 ek. mustár, 1 ek. só, 1  ek. bors, 35 dkg sajt

Elkészítése:

Reszeljük le a párizsit a reszelő nagyobb méretű lyukain, adjunk hozzá mustárt, sót, borsot és egy darab felvert tojást.

A masszát kenjük kenyérszeletekre, majd a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Utána irány a sütő!

 

Guacamolés melegszendvics

A guacamolét pirítós kenyérre kenjük, megszórjuk reszelt sajttal és szalonnapörccel, majd grillsütőben ráolvasztjuk a sajtot.
 

Zöldségkrémmel töltött sonka

Hozzávalók: 12 szelet sonka, 20-25 dkg tök vagy patisszon, 10 dkg margarin, 2 evőkanál búzaliszt, 1 dl tejszín, 1 kiskanál zsálya vagy kakukkfű (ízlés szerint bazsalikom vagy provance-i fűszerkeverék), csipetnyi só, bors

Egy evőkanál margarinon megpirítjuk a tisztított, reszelt tököt, lisztszórással sűrítjük és tejszínnel öntjük fel. Addig főzzük, míg elválik az edény falától.

Kihűtjük, majd a maradék margarinnal és a sóval, borssal, fűszerekkel habosra keverjük.

A krémet a sonkába töltjük és feltekerjük.

 

Zöldséges hallal töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre: 10 db közepes paradicsom, 10 dkg fejtett borsó, 10 dkg csemegekukorica, 1 szál sárgarépa, 2-3 szál újhagyma, 20-25 dkg halkonzerv: olajos tonhal vagy hagymás hering, ízlés szerint, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl vagy főzőtejszín, csipetnyi bors és csípős paprika, 1 kiskanál cukor vagy méz, 1 evőkanál citrom, vagy ecetes hering pácleve

A paradicsomot megmossuk és a hegyesebb részét levágjuk, a közepét kivájjuk.

A friss, fejtett borsót a kukoricával és a kockára vágott sárgarépával, kevés sóval ízesített vízben megfőzzük.

Közben elkészítjük a majonézmártást: kész majonézalapot tejföllel vagy tejszínnel, cukor, citromlé, csipetnyi bors és csípős (vagy édes) paprika keverékével nagyon alaposan összedolgozunk.

A kivájt paradicsombelet és a kalapokat az újhagymával együtt apróra vágjuk és a majonézmártással együtt a főtt zöldségekhez keverjük.

A halat kis darabokra vágjuk, és szintén a zöldségekhez adjuk.

Beletöltjük a paradicsomokba és tálalás előtt kb. egy órát hűtőben állni hagyjuk.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG