| BORJÚ : Rostonsült húsok zöldséges bulgurral (Soma - Vacsoracsata) |   
		
 Rostonsült húsok zöldséges bulgurral (Soma - Vacsoracsata)
 Hozzávalók: hús szeletek(jelen esetben sertés és borjú), olaj, só, darált kömény, darált bors, fokhagyma, hagyma, friss rozmaring, bulgur, hagyma olaj, só, pritamin paprika, új vagy póréhagyma, petrezselyemzöld vagy snidling, koriander levelek 
  
A húsokat 1-2 nappal a sütés előtt már pácoljuk be.a borjúhoz, sertéshez. Soma a következő pácot csinálta: a hússzeleteket besózta, bekente egy kevés köménnyel, frissen darált borssal, és a tetejére gazdagon rakott fokhagymát, friss rozmaring leveleket, és rengeteg hagymakarikát. Erre még tett egy réteg húst, aztán fűszerkeverékeket, majd a tetejére olajat locsolt. Hidegben hagyta 1-2 napig, hogy érjen. Ezután megsütötte. 
A bulgur, más szóval búzatöret régi magyar eledel. Arányaiban épp úgy kell elkészíteni, mint a rizst: 1:2 –höz. Tehát egy csésze bulgurhoz 2 csésze vizet adunk. 
Előtte megdinsztelek 2 fej vöröshagymát, majd ezen egy kicsit megbarnítjuk a bulgurt, csak utána öntjük föl, és sózzuk meg. Miután langyosra hűlt belekeverjük az addigra összedarabolt friss zöldségeket: újhagymát vagy póréhagymát szárastul, pritamin és TV paprikát. Lehet rátenni apróra vágott petrezselymet, vagy snidlinget, akár friss koriander leveleket is.(Van, aki paradicsomot is vág bele.) 
 
 
	         
		 
	        
	       
 |