Csáky-rostélyos
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg hátszín, 20 dkg kolozsvári húsos szalonna, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 db vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, őrölt feketebors, só
Elkészítése:
A hátszínszeleteket húsverő kalapács segítségével vékonyra ütögetjük, sóval, borssal meghintjük és félretesszük.
A kockára vágott szalonnát kipirítjuk rátesszük a kis kockára vágott hagymát és megfuttatjuk. Meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felöntve jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd gyorsan készre pároljuk. Felvert tojásokat keverünk hozzá, és addig pirítjuk, míg meg nem köt.
A tojásos lecsót a hátszínszeletekre halmozzuk, szorosan felcsavarjuk, és hústűvel megtűzzük. Felhevített olajon körülsütjük a roládokat, majd félretesszük.
A visszamaradt olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felöntve kiforraljuk. Beletesszük a roládokat, és megfelelő mennyiségű vízzel felöntve készre pároljuk. A pároló levet tejfeles habarással sűrítjük, és sűrű szűrőn átszűrjük.
Tálaláskor a két-három szeletbe vágott, lecsós tojással töltött hátszínszeletet körülöntjük a paprikás mártással, paprikával, paradicsommal díszítjük, és galuskával körítjük.
|