Mascarponés, epres túrótorta (Fésűs Nelly, Vacsoracsata)
Hozzávalók: Piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál porcukor. Krémhez: 1/2 kg túró, 1 nagy doboz Mascarpone sajt, 3 kis zacskó zselatin, reszelt citromhéj, citromlé, porcukor ízlés szerint, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 kg eper, 1 csomag epres tortazselé
Elkészítési mód:
A piskótatésztához különválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját.
A sárgáját cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
A kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük és 1 kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
A krém: a túrót és a sajtot homogénre keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a levet, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. Jól összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük.
Tetejét beterítjük félbevágott eprekkel és leöntjük epres tortazselével. Körülbelül 4 órát a hűtőben pihentetjük.
|