Hozzávalók: 8 tojás, fél liter tejszín, 1 liter tejföl, 1/4 klió méz, fél kiló mazsola, vanília, fahéj, spagetti, gyümölcsös túró, 20 dkg darált dió
Elkészítési mód:
Kifőzzük sós vízben a spagetti tésztát, előtte két-három részre roppantjuk.
Külön kikeverünk nyolc tojást, fél liter tejszínt, egy liter tejfölt, 1/4 kiló mézet és 1/2 kiló mazsolát, egy kis vaníliát, egy kis fahéjat.
Amikor a tészta kifőtt, kiöntjük egy olívaolajos tepsibe. Miután leöntöttük a vizet róla, hozzáadjuk az öntetet és jól elkeverjük.
Kikeverés után egy megfelelő széles vágódeszkát nyomjunk a közepébe, vagyis válasszuk ketté a tésztát, az egyik felére tegyünk előre kikevert tejszínes, mézes aszalt gyümölcsös túrót, és 20 dkg darált diót.
A másik részére pedig tejszínes darált mákot és további aszalt gyümölcsöket, meggyet és cseresznyét. Még citromhéjat is lehet ráreszelni, majd vegyük ki a deszkát és kenjük meg házidió és cukor nélküli sárgabarack lekvárral. Sütőben süssük fél órán keresztül.
Bakfarkt nudlik és golyók: almadara, dió, mandula, mogyoró, kesudió, aszalt cseresznye, meggy, kakaópor, kókusz
Hidegen összegyúrjuk az almadarát, diót, mandulát, mogyorót, kesudiót egészben, aszalt cseresznyét, meggyet, kakaóport, és egy kis vizet. Összegyúrjuk golyókká és kókuszban meghempergetjük.