Nugátkrémes diótorta
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 18 dkg cukor, 1 kk. reszelt citromhéj, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 9 dkg vaj; a töltelékhez: 1 vaníliás pudingpor, 2-3 ek. cukor, 1/2 l tej, 25 dkg vaj, 10 dkg nugátkrém (Nutella, Eurokrém), 10 dkg meggylekvár; a díszítéshez: színes tojáscukorkák, 6-8 csokoládétojás
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd fokozatosan hozzákeverjük az ételízesítővel együtt átszitált lisztet, és a vajat is. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 26 cm-es átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a fél liter tejben a cukorral a szokásos módon pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a nugátkrémmel, majd a langyos pudinghoz adjuk.
A tortát félbe vágjuk, és az alsó lap köré tortakarikát pattintunk. Megkenjük a meggylekvárral, majd a krém 1/3-ával. Befedjük a másik lappal, és azt is megkenjük a töltelék 1/3-ával. A maradék krémet csillagcsőrös nyomózsákba töltjük és kidíszítjük a tortát.
A csillagok közé szórjuk a színes tojásdrazsékat, a csokoládétojásokat pedig szabályosan elrendezzük a tortán.
|