Málnás túrótorta
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, csipetnyi só, 5 közepes tojás, 1 kg félzsíros tehéntúró, 1,25 dl tejszín, 1 tasak vaníliás pudingpor (5 dl folyadékhoz; főzős), 45 dkg málna, 10 dkg kókuszreszelék; a tetejére: tetszés szerint kókuszreszelék; a forma kikenéséhez: margarin
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal, 10 deka cukorral, a sóval és egy tojással sima tésztává gyúrjuk. Alufóliába csomagolva vagy letakarva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A többi tojást a maradék cukorral krémesre kikeverjük, majd beledolgozzuk a túrót, a tejszínt és a pudingport.
Lisztezett deszkán a tészta felét 26 cm-es kerek lappá kinyújtjuk. Margarinnal kikent 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába fektetjük, és villával megszurkáljuk.
A maradék tésztát 4 cm széles csíkká kinyújtjuk, körben a karimához tapasztjuk, és peremet nyomkodunk belőle.
A megmosott, alaposan lecsöpögtetett málnát a tésztára halmozzuk. Rászórjuk a kókuszreszeléket, majd egyenletesen rásimítjuk a túrómasszát, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük.
A kikapcsolt sütőben 10 percet pihentetjük, majd kivesszük, és a formában teljesen kihűtjük.
Késsel a karimát körben óvatosan meglazítjuk, és lassan leemeljük. Végül a torta tetejét tetszés szerint kókuszreszelékkel megszórjuk.
|