Chivas Limited Edition torta
Hozzávalók (16-18 szelet): 23 cm átmérőjű; csokis tortapiskóta harmadolva, 30 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10-15 dkg minőségi étcsokoládé (min. 60-70% kakaótartalommal), 10 dkg méz, 1/2 grapefruit kifacsart és átszűrt leve, 0,5 dl Chivas Regal whisky
Kend meg a tortaszeleteket mézzel.
A vajat a porcukorral habverő gép segítségével habosítsd fel, amíg meg nem nő a térfogata és levegős, világos színű nem lesz.
Ezalatt a csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, majd hűtsd vissza 30 °C-ra.
A csokoládét állandó kevergetés mellett öntsd bele a vajkrémbe és dolgozd össze. Ehhez keverd hozzá a whiskyt, majd ezután a grapefruit átszűrt levét is. A krémet egyenlő arányban oszd el úgy, hogy a piskóták közé és a torta tetejére, szélére is jusson.
Saját krémjével díszítsd, és ne felejts el mellé jéghideg Chivas Regal whiskyt kínálni!
|