Túrós-joghurtos citromtorta
Hozzávalók: 7,5 dkg vaj, 25 dkg kekszmorzsa, 1 tasak (10 g) zselatin, 50 dkg túró, 4 dl joghurt, 5 dkg cukor, 4 citrom; a díszítéshez: 7,5 dkg étcsokoládé, 1 citrom
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk a kekszmorzsával, és egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni.
A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint 4 evőkanál vízbe áztatjuk.
A túrót a joghurttal és a cukorral simára keverjük.
A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kinyomjuk.
A citromlevet a zselatinhoz öntjük, felforraljuk, majd a citromhéjjal együtt a túróba dolgozzuk. A masszát a tortaalapra simítjuk és kb. 3 órára betesszük a hűtőbe.
A tortáról levesszük a forma oldalát és tálra csúsztatjuk.
Az étcsokoládét felolvasztjuk és a tortára csorgatjuk.
A díszítéshez a citromot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és a torta tetejére fektetjük.
|