| 
Pikáns zöldbabHozzávalók 4 személyre: 75 dkg zsenge  zöldbab, 2 dl tejföl, 5  dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 1/2 citrom leve, 2  gerezd zúzott fokhagyma,  só, őrölt bors, 1 húsleveskocka, 1 mk. őrölt  kömény, 1 ek. édes mustár 
 Elkészítése:
 
 A zöldbabot megtisztítjuk, de egészben hagyjuk, és a  húsleveskockával  ízesített vízben nem teljesen puhára főzzük. Ezután  leszűrjük (de a  főzőlevet ne öntsük ki, kitűnő leves készülhet belőle  tejfölös-vajas  habarással besűrítve).
 
 Két deka vajjal kikenünk  egy tűzálló tálat, beletesszük a zöldbab  felét, és a többi,  felolvasztott vaj felével meglocsoljuk. A tejfölt a  zúzott fokhagymával,  a citromlével, a mustárral és az őrölt köménnyel  simára keverjük, és a  felét a zöldbabra simítjuk. A maradék zöldbabbal  betakarjuk, erre a  maradék pikáns mártás, rá az olvasztott vaj maradéka  kerül. A végén  zsemlemorzsával meghintjük, és a forró sütőbe tolva  megsütjük.
 
 Gazdagabban:  Ha van maradék sült csirkénk vagy  más pecsenyénk, ezt laskára vágva a  két zöldbabréteg közé hintjük. De  dúsíthatjuk füstölt hús csíkokkal is.
 
	            |