| | BORJÚ : Borsókrémes borjúrolád | 
 
 Borsókrémes borjúrolád
	Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg borjúhús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 dl fehérbor, 3 dl húsleves, 1 tojásfehérje, 10 dkg juhtúró, só, bors, néhány mentalevél, olívaolaj
 Elkészítése:
 
 A húst megsózzuk és borsozzuk. Kevés olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, aztán hozzáadjuk a zöldborsót, kevés bort, majd lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult a borsó, a serpenyő tartalmát összedolgozzuk a tojásfehérjével és az így elkészült tölteléket a húsra kenjük, megszórjuk az apróra tépkedett mentalevelekkel és a morzsolt juhtúróval. Aztán felgöngyöljük, átkötjük és belisztezzük a húst, majd kevés olajon, a fokhagymával együtt minden oldalán megpirítjuk. Közben meglocsoljuk egy pohár borral (ha ez kevés, akkor jöhet rá a húsleves is). Amikor megpuhult a hús, még 10 percig pihentetjük.
 
 A sütésből megmaradt szaftot elkeverjük kevés húslevessel, majd leszűrjük és a tálaláshoz félretesszük.
 
 A felszeletelt pecsenyét a szósszal meglocsolva, juhtúródarabkákkal, mentalevelekkel megszórva kínáljuk.
 
 
	Elkészítési idő: 100 percKalóriaérték: 465 kcal/adag
 
 
	  |