Joghurtos szilvatorta
Hozzávalók a tésztához: 4 dkg Rama, 15 dkg liszt, 7 dl langyos tej, 1 tk. cukor, 1/2 tasak szárított élesztő; a töltelékhez: 50 dkg szilva, 15 dkg natúr joghurt, 1 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 1 mk. őrölt fahéj; a tálaláshoz: 2 dl tejszín, 1 mk. őrölt fahéj
Elkészítése:
A margarint kis darabokra vágjuk. A lisztet összedolgozzuk a tejjel, a cukorral, az élesztővel, a margarinnal és egy csipet sóval. Alaposan kidagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, a formát kibéleljük vele úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen. A szilvát egy rétegben, de szorosan a tésztára rakosgatjuk.
A joghurtot simára keverjük a tojással, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és a szilvákra öntjük. A sütőben kb. 30 percig sütjük. A tortát rácsra emeljük a formából, és hagyjuk kihűlni. Fahéjas tejszínhabbal tálaljuk.
1 szelet: 180 kcal
|