Ízvilág receptgyűjtemény

 
Új receptek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
 

HETI MENÜK
 
DIÉTÁK
 
DIÉTÁS RECEPTEK
 

 

VALENTIN-NAPI RECEPTEK
 
HÚSVÉTI RECEPTEK
 
KARÁCSONYI, ADVENTI RECEPTEK
 
SZILVESZTERI, ÚJÉVI RECEPTEK
 
KISOKOS
 
FŰSZER- ÉS GYÓGYNÖVÉNYEK
 
GYÜMÖLCSÖK
 
ZÖLDSÉGEK
 

Naptár
2025. Május
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
 

 

Új receptek

Tejszínhabos ribiszkekrém

Hozzávalók: 20 dkg ribizli, 3 dl ribizlizselé, 20 dkg cukor, fél citrom leve, 1 púpozott ek. zselatin, 3 dl tejszín
 
Elkészítése:
 
A cukrot 1 deci vízben a gyümölcszselével és a citromlével simára keverjük. A feloldott és leszűrt zselatint hozzáadjuk, és végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
 
Talpas poharakba vagy üvegtányérokba osztjuk. A tetejét szép ribiszkeszemekkel díszítjük, és a krémet behűtjük.
 
Babapiskótával kínáljuk.
 
(Ha nincs ribizlizselénk, 1 kiló ribizliből és 80 deka cukorból készíthetünk. A ribizlit 5-10 percig pároljuk, majd áttörjük és megmérjük. A cukrot hozzáadjuk, és állandóan kevergetve tovább főzzük, amíg a tányérra cseppentett ribizli kocsonyásodni nem kezd.)

Sült lecsós tészta

Hozzávalók 4 személyre: 2 db kis padlizsán meghámozva és darabokra vágva, 2 db piros paprika félbevágva, kimagozva és darabokra vágva, 2 db cukkíni meghámozva és darabokra vágva, 2 db vöröshagyma vékonyra szeletelve, 4 gerezd fokhagyma meghámozva, egészben, 2 evőkanál olívaolaj, 400 g érett paradicsom, összevágva, 350 g pennetészta, 2 bő maroknyi bazsalikomlevél

Keverd össze a tepsiben/sütőedényben a zöldségeket, a fokhagymát, az olajat és a fűszereket. Süsd 20 percig 200 fokon, majd tedd hozzá a paradicsomot, és süsd további 10 percig.

Főzd meg a tésztát, öntsd le a főzővizet, de tegyél félre belőle 4 evőkanállal.

Keverd a zöldségekhez a tésztát, a vizet és a bazsalikomot.

Tálalás előtt még törj a tetejére egy kis fokhagymát!

Tejfölös kacsamell

Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg kacsamell, 70 dkg krumpli, 2,5 dl tejföl, 3 tojássárgája, 1 mk. őrölt szerecsendió, 3 gerezd fokhagyma, 1 narancs reszelt héja, só
 
Elkészítése:
 
A kacsamellet lebőrözzük és csíkokra metéljük.
 
A meghámozott krumplit 3 mm-es karikákra vágjuk.
 
A tejfölben simára keverjük a tojássárgákat, megfűszerezzük a szerecsendióval, a zúzott fokhagymával és a narancs lereszelt hájával, végül enyhén megsózzuk.
 
Egy magasabb falú tűzálló tálban vagy tepsiben elrendezzük a krumplit, ráterítjük a kacsahúst, majd az egészet leöntjük a fűszeres tejföllel. Előmelegített sütőben, közepes lángon, alufóliával lefedve 1 órát sütjük, az utolsó 7-8 percben a fóliát leemeljük, és ropogós pirosra sütjük.

Sült gomba

Hozzávalók: Személyenként legalább 5-5 db egyforma csiperkegomba, fél citrom, petrezselyem zöldje, 3-5 nagy gerezd fokhagyma, só és 4-6 evőkanál olaj a sütéshez, 20 db gombára számolva szükséges még 5 dkg reszelt sajt és 3 csapott evőkanál zsemlemorzsa


A gombák szárát szedd ki, fejét kapargasd le és jól mosd meg, csöpögtess rá citromlevet.

A gomba szárát, a fokhagymát, a petrezselyem zöldjét vágd igen apróra, add hozzá a sajtot és a zsemlemorzsát, jól keverd össze, és helyezd a gomba üregébe. 180 °C-os elõmelegített sütőben süsd 15 percig letakarva!

Közben keverd össze a sajtot a zsemlemorzsával, halmozd a gombára, és takarás nélkül süsd még öt percig.

Szedd papírszalvétára, és csöpögtesd le a levét. (A tepsiben maradt lébõl 1 evőkanál liszttel elkevert 1dl tejjel szószt is készíthetsz, amit például rizshez kínálhatsz).

Sütőtökpuding

Hozzávalók 4 személyre: 2 csésze főtt, pépesített sütőtök, 1 1/2 csésze zabpehely- vagy kölesliszt, méz, 1/2 csésze dió apróra vágva, egy csipet tengeri só

Hámozd meg a sütőtököt, a magokat kapard ki. Szeld nagy darabokra a zöldséget, és süsd puhulásig. Botmixerrel pépesítsd.

A lisztet háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben tedd fel főni. Add hozzá a sütőtököt, és főzd együtt sűrűre.

Ízlés szerint édesítsd mézzel, majd szedd vízzel kiöblített tálkákba, a tetejére pedig szórj apróra vágott diót.

Spenótos penne

Hozzávalók: 1 zacskó mélyhűtött spenót, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 dl főzőtejszín, 1 kg penne tészta, 10 dkg juhtúró, 10 dkg sovány sajt, vaj a sütőforma kikenéséhez.

Olvaszd ki a mélyhűtött spenótot, majd saját levében 5-10 percig főzd. Nyomd bele a fokhagymát, sóval, csipetnyi borssal ízesítsd, végül lassan, állandó kevergetés mellett öntsd hozzá a tejszínt. Forrald fel újra, majd vedd le a tűzről.

Közben főzd meg a penne tésztát.

Egy tepsit vagy jénait vajazz ki, és keverd össze benne a tésztát a spenótos szósszal. Morzsold bele a juhtúrót, a tetejére pedig szórj reszelt sajtot. A sütőedényt fedd le, különben sütés közben kiszárad a tészta!

Amikor a sajt megolvadt a tetején, már el is készült.

Töltött kacsa

Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész kacsa, só, 2 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 zsemle, 1 tojás, 10 dkg főtt füstölt hús, bors, késhegynyi kakukkfű
 
Elkészítése:
 
A kacsa belsejét sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük.
 
Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, belekaparjuk a kacsa máját, és a tűzről levéve összegyúrjuk a tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlével, a tojással, az összevagdalt füstölt hússal, sóval, borssal, kakukkfűvel.
 
A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, és kivajazott alufóliába csomagoljuk, majd forró sütőben 1 óráig sütjük.
 
Ezután a fóliát szétbontjuk, és a húst ropogósra sütjük.

Spenóttal töltött gombafejek

Hozzávalók 4 személyre: 12 darab nagyobb szemű csiperkegomba, 70 dkg spenótlevél, 10 dkg natúr kecskesajt, 10 dkg füstölt kecskesajt, 1 gerezd fokhagyma, kevéske reszelt szerecsendió, darált bors, extra szűz olívaolaj, 1 ág friss kakukkfű, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt.
 
A gombafejekből törjük ki óvatosan a tönköt, a kalapja külső részét mossuk meg. Tegyük egy tálcára, csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá kakukkfűleveleket.
 
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a befűszerezett gombákat, majd mindkét oldalát erős lángon süssük 3-3 percig, utána szedjük át egy tepsire.

Mossuk meg alaposan többször hideg vízben a spenótleveleket, dobjuk forrásban lévő sós vízbe, forraljuk meg, majd azonnal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Hűtés után tegyük egy szűrőedénybe, majd kezünkkel jól nyomkodjuk ki a vizet.

Egy serpenyőben kevéske olívaolajon forrósítsuk meg a zúzott fokhagymát, tegyük rá a leforrázott spenótleveleket. Daráljunk rá borsot, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, és ízesítsük sóval. Tegyük hozzá a felkockázott kecskesajtot, majd az egészet keverjük jól össze.
 
Kezünkkel formázzunk gombócokat a sajtos spenótból, és tegyük az elősütött gombafejek közepébe. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőbe téve, 160 fokon süssük 15 perc alatt készre.
 
Parmezános polentával kínáljuk.

Sült gesztenyepuding

Hozzávalók 4 személyre: 400 g gesztenye, 100 g cukor, 3 tojás, 1 dl tej, 70 g vaj, 1 citrom reszelt héja, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa

Szabadítsd meg a gesztenyét a héjától, párold puhára, majd a hártyáját is távolítsd el.

Törd át a megpuhult gesztenyét krumplinyomón, majd add hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját, 5dkg vajat, a tojásokat és a tejet. Jól keverd össze, és ha túl híg lenne, sűrítsd egy kis zsemlemorzsával.

Egy kisebb kuglófformát vajazz ki, béleld ki zsemlemorzsával, és tedd bele a gesztenyemasszát. 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt készül el.

Ropogós tészta

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg rövid csőtészta, só, 1 kis fej vöröshagyma, diónyi vaj, 10 dkg sliced bacon, 10 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 húsleveskocka, 2 dl főzőtejszín, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors
 
Elkészítése:
 
A tésztát lobogva forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
 
A rövid csíkokra vágott szalonnát serpenyőben ropogósra sütjük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk.
 
Visszamaradt zsírjában a megtisztított, felaprított hagymát megfuttatjuk, a zöldborsót beleszórjuk, és 2 deci vízzel felöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, felforraljuk, és amikor a zöldborsó megpuhult, a tejszínt is belecsorgatjuk. Még néhány percig kevergetve forraljuk, végül a tésztát a mártásba forgatjuk.
 
Óvatosan megsózzuk, jól megborsozzuk, a ropogós szalonnát belekeverjük, és felaprított petrezselyemmel megszórjuk.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

RECEPTKERESŐ

 Keresés hozzávalók szerint

 
RECEPTEK
 
HIDEGKONYHA, SZENDVICSEK
 
LEVESEK, LEVESBETÉTEK
 
FŐZELÉKEK
 
HÚS- ÉS HALÉTELEK
 
HÚSOK, HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
 
BÁRÁNY / BIRKA
 
CSIRKE, TYÚK
 
HALAK,TENGER GYÜMÖLCSEI
 
KACSA
 
LIBA
 
MARHA, BORJÚ
 
NYÚL
 
PULYKA
 
SERTÉS
 
STRUCC
 
   VAD
 
TÉSZTÁK, RIZSÉTELEK
 
SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, PÉKÁRUK
 
ZÖLDSÉGES ÉTELEK
 
SALÁTÁK
 
ITALOK
 
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS
 
VILÁGKONYHA
 


Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal