Húsvéti túrótorta
Hozzávalók: 1 cm vastag szögletes piskóta, 2 doboz körszeletes ananászbefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 10 dkg margarin, 3 zacskó habfixáló, 1 csésze kimagozott meggybefőtt, 2 tasak vaníliás cukor, csipet só
Elkészítése:
Mindkét doboz ananászbefőttet leszűrjük. (Levéből citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdítőitalt készíthetünk a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetörjük, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát papírral leszárítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót simára törjük, összekeverjük a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint. Ezután hozzákeverjük a habfixet, és beleforgatjuk a kemény tejszínhabot.
A krémet rákenjük a piskótalapra, és a tetejét kirakjuk a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodjuk az ananászkarikák közepébe, és a süteményt a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtjük.
Kockákra vágva kínáljuk. Tálaláskor tejszínhabrózsákat nyomunk a tetejére.
|