Keksz Kati módon
Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 15 dkg vaníliás porcukor, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 cl rum, feketekávé, baracklekvár, zsírpapír
Elkészítése:
30 dkg darált kekszet összegyúrunk 15 dkg vaníliás porcukorral és két adag feketekávéval. Ezután egy téglalap alakú zsírpapírt vizes ruhával benedvesítünk, majd a gyúrt kekszet rákenjük. Tetejét megkenjük baracklekvárral.
A krémhez 10 dkg puha vajat 15 dkg porcukorral és 3 cl rummal elkeverünk, és rákenjük a lekváros keksz tetejére. A bejglihez hasonlóan feltekerjük, a papírt közben lehúzzuk róla, és kb. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
|