RÉTES : Sárgadinnyés rétes (Jáksó László - Vacsoracsata) |
Sárgadinnyés rétes (Jáksó László - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1csomag réteslap, 1 sárgadinnye, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 csipetnyi őrölt fahéj, 2 csomag őrölt gyömbér, 10 dkg édes morzsa, 5 dkg vaj
A sárgadinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, majd apróra vágjuk.
Kevés vajat forrósítunk, beletesszük a sárgadinnyét, és megpirítjuk. Fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, félig megpároljuk, majd lecsepegtetjük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük az édes morzsát, majd hagyományosan feltekerjük a rétest.
A feltekert rétest előmelegített sütőbe tesszük, és 180 ºC-on aranybarnára sütjük.
|