Kijevi vese	Hozzávalók 2 személyre: 60 dkg  sertésvese, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 2 dl csontlé (vagy víz), 1  dl tejföl, 1 kk. cukor, citromlé, só, babérlevél, olaj 
 
Elkészítése: 
 
Hatvan dkg vesét megtisztítunk, ereit eltávolítjuk és többször átmossuk,  majd egészen vékony szeletekre vágjuk. 
 
Közben 1 közepes fej finomra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, majd  hozzáadjuk az előkészített vesét. 2-3 percig állandó keverés mellett  sütjük, 2 evőkanál liszttel meghintjük, majd kb. 2 dl vizet - ha van,  csontlevet - adunk hozzá, és csomómentesre elkeverjük. Sóval,  babérlevéllel fűszerezzük. Átforraljuk. Citromlével és 1 deci tejföllel -  ha szükséges, akkor egy kávéskanálnyi kristálycukorral - kellemesen  pikánsra savanyítjuk, majd újra átforraljuk. 
 
,   
	
 
		
 |