| 
 Rum-golyó Hozzávalók(kb. 60 db-hoz): a tésztához: 4 tojás, 10 dkg  porcukor, 1 cs. Dr. Oetker Bourbon vaníliáscukor, 10 dkg búzaliszt, 2  dkg kakaópor, 1 csapott tk. Dr. Oetker sütőpor; valamint: 10 dkg  étcsokoládé, 125 ml rum, 10 dkg narancs- vagy baracklekvár; a mázhoz:  2 tasak Dr. Oetker tortabevonó ét prémium, Dr. Oetker Decor gyöngy  selyem vagy Dr. Oetker csoki drazsé 
 Elkészítése:
 
 A  tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 200 °C-ra  előmelegítjük.
 
 A vajat az étcsokoládéval gőz felett  megolvasztjuk. A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra  keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és  további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval  elkeverjük, a masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a  tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a  süteményt kb. 10 perc alatt megsütjük. A megsült süteményt sütőrácsra  téve hagyjuk kihűlni.
 
 Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A  kihűlt tésztát egy keverőedénybe jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a  rumot, a lekvárt és a csokoládét, és konyhai robotgéppel jól  összedolgozzuk. A masszát 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
 
 A  masszából diónyi golyókat formázunk, 1 órára ismét hűtőszekrénybe  helyezzük.
 
 A tortabevonókat a tasakon lévő használati utasítás  szerint megolvasztjuk. A golyókat a mázba mártjuk, sütőpapírra  fektetjük, majd azonnal, még a máz megszilárdulása előtt Decor Gyönggyel  vagy Csoki Drazséval díszítjük.
 
	            |