ELŐÉTEL : Tejszínes rák (Vacsoracsata) |
Tejszínes rák (Vacsoracsata)
Hozzávalók: 60 dkg királyrák, 1 koriander, 1 csipetnyi fehérbors, 1 lime héja, 1-1 szelet kaliforniai paprika (sárga-piros-zöld), olívaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, biorizs
Elkészítése:
A rákokat áztassuk 20 percig hideg vízbe. Azután hámozzuk le, középen pillangószerűen vágjuk be, majd csöpögtessük le és forgassuk meg a pácban (koriander, fokhagyma, olívaolaj, reszelt lime héja, apróra vágott paprikák, összetört fokhagyma, fehér bors). Majd tegyük be a hűtőbe és hagyjuk állni egy óráig.
Aztán pici olívaolajban forgassuk meg és tejszínnel öntsük le, majd 1-2 percig hagyjuk sülni.
A megmaradt korianderrel díszítsük és fél adag rizzsel tálaljuk (barna, hosszúszemű biorizs).
|