Különleges szarvassült
Hozzávalók (10 személyre): 3 kg szarvascomb, 1 fej vöröshagyma 10 darabra vágva, 10 gerezd fokhagyma, 20 db bacon csík, 20 db aszalt szilva, mogyoróvaj, só
Elkészítése:
Távolítsuk el a magokat a szilvából egy éles késsel. A szilvák üregeibe felváltva helyezzünk el egy-egy darab hagymát, fokhagymát. A szilvákat tekerjük körbe bacon csíkokkal.
Sózzuk meg a húst, majd éles késsel irdaljuk be, és helyezzük el benne a 20 db szilvát. A húst bőségesen kenjük meg mogyoróvajjal, majd tekerjük jól körbe alufóliával. Lassú tűzön süssük 2-3 órán át. Amikor kibontjuk az alufóliából, a mogyoróvaj illatát nem fogjuk érezni, csak a nagyon finom, nedvdús vadhús ízét.
A felszeletelt hús mellé kínáljunk az évszaknak megfelelő friss vagy párolt zöldségeket, vagy/és párolt gyümölcsöt (almát, körtét stb.)
|