Sügér egészben
Hozzávalók: 1 megtisztított és lepikkelyezett egész sügér, a pácléhez: 1 nagyobb szár édeskömény vagy édesköményhagyma, 10 cl pastis, 10 ek. olívaolaj, só és bors
Elkészítése:
Aprítsuk durvára a kömény szárát. (Ha édesköményhagymát használunk, öblítsük le, távolítsuk el a külső levelét, majd vágjuk vékony karikákra.) Tegyük salátástálba a pastist, az olajat, a köményt, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze alaposan, és töltsük meg a halat ezzel a masszával. Ezután kenjük rá a maradék páclevet. Szabad levegőn pihentessük 1 óra hosszat, közben minél többször locsolgassuk a halat a páccal.
Készítsük elő a barbecue-t, a lángok fölött forrósítsuk fel a grillrácsot, és amikor már jó a parázs, tegyük fölé a halat. Süssük a parázs erősségétől függően 8-10 percig, majd fordítsuk meg, és folytassuk a sütést újabb 8-10 percig. Ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e, és azonnal tálaljuk.
Tippek: Ilyen ízletes hal esetében nincs jobb recept, mint a legegyszerűbb: kínáljuk kevés enyhén sózott, olvasztott vajjal elkevert, frissen facsart citromlével.
|