Kosárka
Hozzávalók a tésztához: 10 dkg cukor, 40 dkg liszt, 3 tojássárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 22 dkg margarin, késhegynyi sütőpor; a krémhez: 4 tojás, 8 ek. cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 20 dkg margarin; a díszítéshez: 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és kosárka formákba téve megsütjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, a margarinnal habosra keverjük.
A kosárkákba halmozzuk a krémet, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejüket. Egy-egy szem cukorral vagy mandulával díszíthetjük.
|