GALUSKA : Sajtos nokedli (Käsespätzle) |
Sajtos nokedli (Käsespätzle)
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 30 dkg sajt (ementáli, vagy más erős, karakteres típus, többféle is lehet), 2 dl szódavíz, 1 dl tej, 4 tojás, 10 dkg vaj, 2 fej vöröshagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, só, őrölt bors, olaj
Elkészítése:
A hagymát felkarikázzuk, megsózzuk, és zsiradékban aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.
A lisztből, szódavízből, tejből, sóból, és 4 tojásból nokedlitésztát készítünk. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. A tésztát nokedliszaggató (vagy nagy lyukú szűrő) segítségével forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, készen vannak, szedjük ki és öblítsük le hideg vízzel.
A sajtokat lereszeljük, és egy serpenyőben 10 dkg vajat felolvasztva összekeverjük a nokedlivel. A nokedli kész, borsozzuk meg ízlés szerint, szórjuk a tetejére a pirított hagymát és az apróra vágott petrezselymet. Tálaljuk melegen, salátával.
|