Könnyű csokoládés pufi
Hozzávalók 6 adaghoz: 4 dl tej, 12 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg liszt, 4 dkg vaj, 4 tojás, 2 tojásfehérje, só, porcukor
Elkészítése:
A cukorral és a vaníliarúddal felforralunk 3 dl tejet. Összetörjük a csokit, és vízgőz fölött felolvasztjuk.
Egy másik edényben elkeverjük a lisztet, 1 dl tejet, a még meleg vaníliás tejet, és állandó kevergetés mellett finom krémmé főzzük. Ezután hozzáadjuk a megolvadt csokit és a darabokra vagdalt vajat. Hagyjuk hűlni, majd egyesével belekeverjük a tojássárgákat.
Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egy kanálnyit belekeverünk a csokikrémbe. Miután így megpuhítottuk, az összes habot hozzákeverjük. Vajjal kikenünk és cukorral beszórunk 6 magasabb falú tálkát, ezekbe elosztjuk a krémet, de a poharakat csak félig töltjük meg. 15-20 percre 200 fokos sütőbe tesszük, de amíg sül, nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert a felfújt összeesik!
Elkészítési idő: 40 perc
450 kcal/adag
|