Csokis csók
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 15 dkg barnacukor, 1 cs. vaníliás cukor, csipetnyi só, 2 tojás, 20 dkg liszt, 5 dkg őrölt mandula, 1 tk. sütőpor, 7,5 dkg mandula, 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A puha vajat, a háromféle cukrot és a sót addig keverjük elektromos habverővel, amíg a cukor teljesen felolvad. Azután hozzáadjuk a tojásokat. A liszttel elvegyítjük az őrölt mandulát, a sütőport, és a
tojásos krémre szórjuk. Beleforgatjuk a felaprított csokoládét és mandulát.
A sütőt 175 fokra felmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két-három sütőlemezt. Két teáskanál segítségével a masszából egymástól megfelelő távolságban mogyorónyi vagy diónyi halmokat rakunk a tepsire. Egymás után kisütjük, majd kivesszük a sütőből, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
|