Burgonyakrémleves (3)
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. margarin, 1 l füstölthúslé (lehet kockából is), 2 kk. őrölt kömény, 1 csipet reszelt szerecsendió, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, őrölt bors; a tálaláshoz: 15 dkg sonka
Elkészítése:
A margarint lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és világosra pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, felöntjük a füstölthúslével, megszórjuk az őrölt köménnyel, lefedjük, és a krumplit puhára főzzük.
Amikor a burgonya puhára főtt, kicsit hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk, ezután megszórjuk csipet borssal, a szerecsendióval és ismét felforraljuk. Sózni csak akkor kell, ha kóstolás után is szükségesnek tartjuk, mert a füstölthúslé is sós.
A tojások sárgáját kikeverjük a tejszínnel, a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk. Az apróra vágott sonkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 393 kcal
|