Eszkimószelet
Hozzávalók: a tésztához: 60 dkg cukor, 40 dkg liszt, 8 tojás, 2 dl víz, 2 ek. kakaópor, 1,5 cs. sütőpor, 10 dkg durvára vágott dió; a krémhez: 20 dkg margarin, 25 dkg cukor, 4 ek. liszt, 5 dl tej; az öntethez: 10 dkg margarin, 2 ek. cukor, 3 ek. kakaó, 1 ek. víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, majd két lapra vágjuk.
A krémhez a cukrot, a lisztet és a tejet sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, a margarinnal habosra keverjük.
Az öntet hozzávalóit lassú tűzön összeolvasztjuk.
A tésztalapokat a krémmel megtöltjük, majd az öntetet a tetején elsimítjuk.
|