Mandarinlekvár
Hozzávalók: 1 kg mandarin, 50 dkg alma, 3 citrom, 1-2 ek. rum, 40 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A magjától megtisztított, hámozott mandarint a darabokra vagdalt, hámozatlan almával, a citromok kifacsart levével, a rummal és nagyon kevés vízzel addig főzzük, amíg az alma könnyen áttörhető lesz.
1-2 mandarin héját sokszor váltott vízben szintén puhára főzzük; minden vizet csak egyszer hagyunk felforrni. Ezt is áttörjük a gyümölccsel együtt. Az áttört lekvárt újra tűzre tesszük, és mikor forrni kezd, belevegyítjük a cukrot. Állandóan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Üvegekbe töltjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd rumba mártott celofánt borítunk a tetejére és lezárjuk.
|