Provanszi göngyölt csirkemell
2010.06.03. 11:41
Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes csirkemell, szeletelt bacon, paradicsom, fokhagyma, petrezselyemzöld, só, őrölt bors, provanszi fűszerkeverék
Elkészítése:
Négy közepes nagyságú csirkemellet lebőrözünk, kicsontozunk, de az így kapott nyolc
húsdarabot nem verjük szeletté. Sóval, őrölt borssal és provanszi fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd egyenként vékony, húsos füstölt szalonnaszeletekbe csomagoljuk, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, nehogy szétnyíljon. Egy zománcos tepsire vagy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és a forró sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul, és a szalonna ropogós, piros nem lesz. A teljes sütési idő 30-40 perc.
A sütés félidejében a pecsenyét félbevágott, vágott felükön sóval, őrölt borssal, tört fokhagymával, meg összevagdalt petrezselyemmel meghintett paradicsommal rakjuk körül, együtt sütjük készre. Petrezselymes újburgonyával és salátával is tálalhatjuk.
|