Sajtos csicsókafelfújt
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csicsóka, 3 tojás, 1 dl tejszín, 1 dl tej, 4 dkg vaj, 2 magasra púpozott evőkanál liszt, 10 dkg ementáli sajt, só, őrölt bors
Elkészítése:
A megpucolt csicsókát rövid, sós lében megfőzzük. Leszűrjük, villával pürésítjük, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt.
A vajat egy lábosban felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, állandóan kevergetve 1-2 percig a tűzön hagyjuk, majd apránként hozzáöntjük a csicsókás tejet. Folyton kevergetjük, hogy ne csomósodjon. Amikor bugyogva forrni kezd a "besamel", elzárjuk alatta a gázt, és megsózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a sajtot, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A fehérjét felverjük, és óvatosan a krémhez keverjük. Hőálló tálakba öntjük a krémet, és 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük, míg szépen megsül a teteje.
|