LEVESEK : Zöldborsós csirkeraguleves |
Zöldborsós csirkeraguleves
Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb csirke apróléka, 5 dkg vegyes leveszöldség, 15 dkg zöldborsó, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 dl tejföl (vagy kefir), 1 tk. citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk. törött feketebors, só
Elkészítése:
A csirkeaprólékot egészen kicsi darabokra aprítjuk, majd a felforrósított olajon a húsdarabok mindkét oldalát átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül.
Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és kis kockákra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt puhára főzzük.
Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, majd a citromlével, és 2 evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük, ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük.
A megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, az edényt a tűzről lehúzzuk, és befedve hagyjuk állni 10 percig, aztán tálaljuk.
|