Savanyú vetrece
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhanyak, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 citrom, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 ek. liszt, 2 ek. olaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek. mustár, babérlevél, őrölt feketebors, só
Elkészítése:
A húst megmossuk és egyforma csíkokra vágjuk. A olajat felhevítjük, beletesszük a csíkokra vágott szalonnát, jól kisütjük, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, kissé megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst és a saját levében sóval, borssal, babérlevéllel, mustárral, borral ízesítve készre pároljuk.
Tejfölös habarással sűrítjük, és jól kiforraljuk.
Tálaláskor tejföllel és petrezselyemmel díszítjük, és zsemlegombóccal körítve tálaljuk.
|