Lecsós palacsinta
Hozzávalók 4 személyre: 8 db sós palacsinta, 8 dl lecsó, 6 db tojás, 2 fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, 2 ek. olaj, cukor, pirospaprika, só
Elkészítése:
Az egyik fej hagymát nagyon apróra vágjuk, egy evőkanál olajban megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Beleöntjük a lecsót, megsózzuk, és megpároljuk. Belekeverjük a tejföl felét, a tojásokat, és ha szükséges, kevés cukorral édesítjük. Forráspontig melegítjük, majd megtöltjük a palacsintákat, és egyenként felgöngyöljük.
A mártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A maradék tejföllel összekeverjük, és 4-5 percig főzzük. Tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a palacsintákat, a mártással leöntjük, és sütőben átsütjük (de nem pirítjuk meg).
|