ELŐÉTEL : Sonkába burkolt kocsonyázott savanyú zöldségek |
Sonkába burkolt kocsonyázott savanyú zöldségek
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg ecetes sárgarépa, 20 dkg bébikukorica, 20 dkg csemegeuborka, 10 dkg gyöngyhagyma, 5 dl zöldségleves, 1 tasak zselatinpor, 4 szelet füstölt húsos sonka, salátalevél
Elkészítése:
Az ecetes sárgarépát, a bébikukoricát, a csemegeuborkát vágjuk hosszú csíkokra, a gyöngyhagymát felezzük el, és igazítsuk folpackkal bélelt keskeny formába.
A zöldséglevest forraljuk fel, szórjuk bele a zselatinport, és lehúzva a tűzről addig keverjük, míg feloldódik. Amikor langyosra hűlt, öntsük az előkészített zöldségekre, és 2-3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.
Borítsuk ki a formából, és csavarjuk a vékony sonkaszeletekbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel vágjuk félujjnyi vastag szeletekre, és díszítsük friss leveles salátákkal, zellerlevéllel. A salátákra mustáros-olívás öntetet is készíthetünk, és friss pékáruval kínáljuk.
|