ELŐÉTEL : Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval |
Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Hozzávalók 4 személyre: a palacsintához: 20 dkg liszt, 1 tojás, 3 dl tej, só, olaj a sütéshez. A töltelékhez: 2-2 evőkanál snidling, fekete olajbogyó-krém és bazsalikom, 20 dkg kecskesajt, 2 szál újhagyma, 2,5 dkg magozott fekete olajbogyó, olaj
Elkészítése:
Összekeverjük a palacsinta tésztáját, és konyharuhával letakarva félretesszük.
Egy csészében összekeverjük az olajbogyókrémet, a kis kockákra vágott kecskesajtot és a finomra vágott újhagymát.
Palacsintasütőben olajat melegítünk, megsütjük a palacsintákat, mindegyiket megszórjuk apróra vágott snidlinggel, bazsalikommal, elosztjuk rajtuk a darabokra vágott olajbogyókat, és 1-1 kanálnyi krémet. A palacsintákat félbehajtjuk, és serpenyőben még néhány percig sütjük, amíg a sajt elolvad.
Tányérra rakjuk, salátával és hagymakarikákkal körítjük, olajbogyókkal díszítjük.
|