LEVESEK : Gombakrémleves pirított kenyérkockával |
Gombakrémleves pirított kenyérkockával
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg gomba, 1 db vöröshagyma, ízlés szerint só, ízlés szerint bors, 1 dl olaj, 2 dl tejszín, 2 szelet kenyér
Elkészítése:
Megtisztítjuk a gombákat. 10-15 kb. egyforma fejet félreteszünk, a többit összedaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az összedarabolt gombát, egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel (nagyjából 1,5-2 l víz, attól függően, milyen sűrűre szeretnénk). Ízesítjük sóval, borssal, és megfőzzük.
Közben a félretett gombafejeket szépen felszeleteljük, és barnára pirítjuk.
A gombalevest összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk, belekeverjük a pirított gombákat, és tálaljuk.
Két szelet kenyeret felkockázunk, serpenyőben hirtelen megpirítjuk, majd fogyasztás előtt a levesbe szórunk belőle.
|