Tiramisu
Hozzávalók: 4-5 tojás, 2 és fél doboz babapiskóta, 21 dkg cukor, rumeszencia (ízlés szerint), 4-5 adag közepes erősségű kávé, 500 g mascarpone sajt
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sajtkrémet. Alaposan elkeverjük, hogy csomómentes legyen.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan - hogy ne törjön össze - a sajtos krémhez adagoljuk.
A kávéhoz ízlés szerint rumot keverünk, egy kis cukorral is édesíthetjük. Majd egy lapos edénybe öntjük.
Egy (lehetőleg átlátszó) edénybe lerakjuk az első réteg krémet. Ezután a piskóta következik. A piskótákat hirtelen mártjuk meg a kávéban, és úgy helyezzük a krémre, hogy az áztatott fele kerüljön felülre. Így rakjuk a rétegeket, míg el nem fogy a hozzávaló. Általában két réteg piskóta lesz, felülre krém kerüljön.
Díszítésként megszórhatjuk egy kis kakaóval. Hogy összeérjenek az ízek, fél napig állni hagyjuk a hűtőszekrényben.
|