Banánkenyér (Steiner Kristóf, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 2-4 nagyon érett banán, 10 dkg liszt, 10 dkg apróra zúzott dió, 10 dkg barna nádcukor, 5 dkg mazsola, 2 tojás, 5 dkg fehér csokoládé, egy kanál joghurt, 125 g vaj, egy csomag sütőpor
Elkészítési mód:
170 fokra előmelegítjük a sütőt. A mazsolát vodkában forraljuk pár percig.
A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük.
A felvert tojáshoz hozzáadjuk a szétzúzott banánokat és a joghurtot, valamit az olvasztott vajat.
A két edény tartalmát összekeverjük, beleszórjuk az apró csokidarabokat és a lecsöpögtetett mazsolát. Kivajazott gyümölcskenyérformában kb. 1 óra alatt megsütjük.
|