LEVESEK : Húsleves velős csonttal (Oszvald Marika, Vacsoracsata) |
Húsleves velős csonttal (Oszvald Marika, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 0,5 kg leveshús, 1 velős csont, 1 csomó leveszöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zellerlevél, leveskocka
Elkészítési mód:
Megmossuk a leveshúst és a velős csontot. Megmossuk, illetve megtisztítjuk a leveszöldséget. A hagymát kettévágjuk és a tűzhely lapján megbarnítjuk a vágási felületet.
Az összes hozzávalót 1,5-2 liternyi hideg vízben feltesszük főni, sózzuk és 1-1,5 órán keresztül lefedve lassú tűzön főzzük. Fűszerezzük pár szem egész borssal, két gerezd fokhagymával, 1 csokor zellerlevéllel.
Húsleveskockát csak a felhasználáskor teszünk bele, mivel anélkül hosszabb ideig eltartható.
|